Heerlijk ontspannen op Ameland


Ameland biedt de perfecte combinatie van het echte eilandgevoel met z'n brede stranden, blonde duinen, bos- en natuurgebieden en toch een optimale bereikbaarheid.
De overtocht met de moderne veerboten van Wagenborg Passagiersdiensten
duurt slechts ± 45 minuten en de veerboten varen in het hoogseizoen vrijwel ieder uur.

Er zijn vier historische dorpen op Ameland: Hollum, Ballum, Nes, Buren. Met hun karakteristieke commandeurswoningen ademen ze de sfeer van lang vervlogen tijden. In de dorpen vindt u vele leuke winkeltjes en restaurantjes met zonnige terrassen.

90 kilometer fietspad door bos, duin en langs de waddendijk bieden een uitgebreide mogelijkheid tot ontspanning.

Op Ameland, nabij het dorp Ballum, vindt u Airport Ballum waar u rondvluchten kunt maken boven het eiland en ook is er de mogelijkheid om parachute-sprongen te maken.

Voor mensen die liever met beide benen op de grond blijven is er een 9-holes golfbaan nabij het dorp Hollum.

Voor liefhebbers van cultuur en historie biedt Ameland een zestal musea en attracties, waaronder de vuurtoren. Vanuit de verschillende musea worden regelmatig excursies georganiseerd.

Kunstliefhebber hebben de keuze uit een aantal leuke galerieën en ateliers verdeeld over het hele eiland.

Uiteraard is Ameland ook zeer geschikt als uitvalsbasis voor een vaartochtje naar de robbenbanken op het Wad. Verschillende rederijen bieden u de mogelijkheid om eens met eigen ogen te zien hoe het gesteld is met de zeehonden-populatie in de Waddenzee.